Gegratineerde vijgen

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • citroen
  • rietsuiker
  • slagroom
  • boter
  • donkere rum
  • 24 verse blauwe vijgen
  • 18 lange vingers

Instructies

  • Smelt 3 eetlepels rietsuiker in een flinke klont boter tot het begint te kleuren.
  • Voeg 12 gepelde en verkruimelde vijgen toe die begoten zijn met het sap van een halve citroen en flambeer de vruchten met een glaasje donkere rum.
  • Vermeng ze vervolgens met de verkruimelde lange vingers en verdeel het mengsel in 6 met boter ingevette ovenschaaltjes.
  • Snijd de overgebleven vijgen in gelijke helften, voeg ze toe en strooi er opnieuw rietsuiker overheen.
  • Zet het geheel onder de grill.
  • Garneer de 6 schaaltjes met enkele toefjes slagroom en dien ze direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Marokko