Gegrilde tonijn met sinaasappel en ansjovis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dl sinaasappelsap versgeperst
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 55 g ansjovisfilet in olie grof gesneden
  • een snuifje chilipeper gedroogde
  • peper
  • 1 stuk tonijn gefileerd van ongeveer 600 g

Instructies

  • Vermeng de sinaasappelsap, 2 eetlepels olijfolie, de stukjes ansjovis en hun olie, de chilipeper en de peper in een niet-metalen schaal waarin de tonijn past.
  • Leg de tonijn erin en lepel de marinade eroverheen.
  • Dek de schaal af en zet hem minstens twee uur in de koelkast om te marineren: keer de vis af en toe om.
  • Haal de schaal 20 minuten voor u gaat koken uit de koelkast zodat de vis op kamertemperatuur kan komen.
  • Haal de tonijn uit de marinade en dep hem droog.
  • Verhit de overgebleven eetlepel lijfolie en een grote bakpan boven een hoog vuur.
  • Leg de tonijn in de pan en schroei hem gedurende 1 minuut aan alle zijden dicht totdat de vis lichtbruin en krokant is.
  • Leg de tonijn in een bakblik en dek dit goed af met aluminiumfolie.
  • Bak de vis in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 8 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de vis minstens 2 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
  • Doe intussen de marinade over in een steelpan en breng deze op een hoog vuur aan de kook.
  • Laat de vloeistof minstens 2 minuten goed doorkoken.
  • Leg de tonijn op een dienschaal en snijd hem in dikke plakken.
  • Zet de saus afzonderlijk op tafel om over de vis heen te scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze tonijn kan warm of op kamertemperatuur worden opgediend, maar de saus is warm
het lekkerst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Vis
Land van herkomst Spanje