Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 dl sinaasappelsap versgeperst
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 55 g ansjovisfilet in olie grof gesneden
- een snuifje chilipeper gedroogde
- peper
- 1 stuk tonijn gefileerd van ongeveer 600 g
Instructies
- Vermeng de sinaasappelsap, 2 eetlepels olijfolie, de stukjes ansjovis en hun olie, de chilipeper en de peper in een niet-metalen schaal waarin de tonijn past.
- Leg de tonijn erin en lepel de marinade eroverheen.
- Dek de schaal af en zet hem minstens twee uur in de koelkast om te marineren: keer de vis af en toe om.
- Haal de schaal 20 minuten voor u gaat koken uit de koelkast zodat de vis op kamertemperatuur kan komen.
- Haal de tonijn uit de marinade en dep hem droog.
- Verhit de overgebleven eetlepel lijfolie en een grote bakpan boven een hoog vuur.
- Leg de tonijn in de pan en schroei hem gedurende 1 minuut aan alle zijden dicht totdat de vis lichtbruin en krokant is.
- Leg de tonijn in een bakblik en dek dit goed af met aluminiumfolie.
- Bak de vis in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 8 minuten.
- Haal de schaal uit de oven en laat de vis minstens 2 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
- Doe intussen de marinade over in een steelpan en breng deze op een hoog vuur aan de kook.
- Laat de vloeistof minstens 2 minuten goed doorkoken.
- Leg de tonijn op een dienschaal en snijd hem in dikke plakken.
- Zet de saus afzonderlijk op tafel om over de vis heen te scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze tonijn kan warm of op kamertemperatuur worden opgediend, maar de saus is warm
het lekkerst.
het lekkerst.