Gegrilde zalm op zijn Parijs

Gegrilde zalm op zijn Parijs

Porties: 3
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 moten zalmfilet
  • 2 aardappels
  • 60 gram sperziebonen
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 sjalot
  • 2 el peterselie vers of gedroogd
  • 1 tl tijm vers of gedroogd
  • 20 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Haal de puntjes van de sperzieboontjes en snijd deze door midden.
  • Kook deze in ruim water met wat zout.
  • Kook ze beer gaar en spoel ze dan koud.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes aan alle kanten aan.
  • Voeg de tijm toe.
  • Zodra de aardappelblokjes
  • beginnen te kleuren voeg dan de sjalot, tomaatjes en de sperzieboontjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de boter en de peterselie toe.
  • Verlaag de warmtebron en laat rustig garen.
  • Ik had nog wat gebakken champignons over van een ander gerecht en heb dit ook nog toegevoegd. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verhit een grillpan.
  • Smeer de zalmmoten licht in met wat olie.
  • Grill de zalmmoten in de grillpan.
  • Bestrooi met wat zout en peper.
  • Verdeel de zalm en de groenten over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Zalm
Land van herkomst Frankrijk