Gegrilde zalmfilet met groene asperges en courgette

Witte asperges kunnen we niet altijd eten, maar gelukkig zijn de groene asperges wel het hele jaar door verkrijgbaar. En dus kun je wanneer je maar wilt van dit heerlijke gerecht genieten met gegrilde zalm en courgette. Een lichte maaltijd die ook leuk te maken is voor gasten!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g zalm
  • 1 bakje groene asperges
  • ½ courgette
  • ½ citroen
  • teentje knoflook
  • bieslook
  • 2 tl gedroogde dille
  • peper
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de harde uiteinden van de groene asperges af en de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Pers ook de knoflook uit.
  • Smeer de asperges en de courgette daarna in met olijfolie.
  • Smeer ook de zalmfilet aan beide kanten in met wat olijfolie.
  • Zet een grillpan op het vuur en grill de zalm aan beide kanten 1 minuut.
  • Leg de zalm daarna in een ovenschaal en zet deze voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Leg nu de courgette in de grillpan en grill elke kant 2 tot 3 minuten.
  • Verwarm ondertussen een wokpan en wok daar de asperges en knoflook in.
  • In de laatste minuut voeg je de dille toe.
  • Leg de zalm en alle groenten op een bord.
  • Besprenkel de maaltijd met wat peper en het citroensap.
  • Plaats er als laatste een paar takjes bieslook bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Weetje
Asperge is een Grieks woord, dat scheut of stengel betekent. De groente werd ruim 2500 jaar geleden al in Griekenland geteeld. Maar onze groene asperges komen nu vooral uit Peru en Mexico.

Voedingswaarden

Calories: 645 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 55 g | Vet: 47 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zalm
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm