Gegrilde zalmfilet met peterseliedressing

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje peterselie à 15 g
  • 1 zoetzure augurk fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) van het augurkennat
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • peper
  • zeezout
  • 1 zak panklare aardappelen kruimig à 1 kg
  • 4 stukken zalmfilet
  • 1 pot doperwten à 680 g
  • 1 pot maïs à 180 g

Instructies

  • Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak ze fijn.
  • Roer ze met de augurk, het augurkennat, 1 eetlepel van de olie en peper en zout door elkaar.
  • Kook intussen de aardappelen in water met zout gaar.
  • Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Grill de vis onder de hete grill in ± 7 minuten bruin en net gaar.
  • Verwarm de doperwten met de maïs en een beetje zout naar smaak.
  • Verdeel de afgegoten doperwten over een schaal, leg de vis erop en lepel de dressing erover.
  • Serveer met de aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm