Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- zeezout
- peper versgemalen
- 2 gele paprika's
- 2 bakje sardines filet / a 100 g.
- 3 eetl olijfolie
- 2 eetl citroensap versgeperst
- 4 takjes peterselie
- 1 kleine rode ui
- ½ eetl olie om in te vetten.
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand
- Paprika's wassen, droogdeppen en onder hete grill leggen in ca 15 min zwart laten blakeren, af en toe keren.
- Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen.
- Sardines intussen met zout en peper bestrooien.
- Rooster bekleden met bakpapier en invetten met olie.
- Sardines erop leggen en ca 5 cm onder grill in ca 6 min bruin roosteren, halverwege keren.
- Intussen van paprika's met scherp mesje schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen.
- Vruchtvlees in reepjes snijden.
- In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
- Peterselie erboven fijnknippen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Paprikarepen en ui op bord leggen.
- Sardines eropleggen.
- Dressing erover sprenkelen.