Gegrillde sardines met paprika

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zeezout
  • peper versgemalen
  • 2 gele paprika's
  • 2 bakje sardines filet / a 100 g.
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 eetl citroensap versgeperst
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • ½ eetl olie om in te vetten.

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand
  • Paprika's wassen, droogdeppen en onder hete grill leggen in ca 15 min zwart laten blakeren, af en toe keren.
  • Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen.
  • Sardines intussen met zout en peper bestrooien.
  • Rooster bekleden met bakpapier en invetten met olie.
  • Sardines erop leggen en ca 5 cm onder grill in ca 6 min bruin roosteren, halverwege keren.
  • Intussen van paprika's met scherp mesje schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Paprikarepen en ui op bord leggen.
  • Sardines eropleggen.
  • Dressing erover sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan