Gehaktballetjes met shiitake
Snel te maken
Ingrediënten
- 400 g snelkookrijst
- 500 g rundergehakt
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 1 ei
- 4 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 500 g sperziebonen
- 1 ui
- 1 doosje shii-takes paddestoelen, 100 g
Instructies
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Gehakt met 1 eetlepel ketjap, zout, peper, paneermeel en ei aanmaken en er kleine balletjes van kneden.
- In braadpan margarine verhitten en gehaktballetjes in 15 minuten gaar en bruin bakken.
- Sperziebonen schoon-maken en in 10 minuten beetgaar koken.
- Ui pellen en snipperen.
- Shiitakes schoonvegen.
- Laatste 5 minuten van baktijd van gehaktballetjes ui toevoegen en 2 minuten meebakken.
- Shiitakes toevoegen en 3 minuten meebakken.
- Rest van ketjap en 100 ml water toevoegen en aanbaksels losroeren.
- Sperziebonen toevoegen en meewarmen.
- Gehaktmengsel met rijst serveren.