Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 1 eetlepel(s) koriander fijngehakte verse
- 1 dessertlepel komijnpoeder
- 1 dessertlepel paprikapoeder
- zwarte peper
- zout naar smaak
Voor de saus
- 3 tomaten
- 250 g doperwten
- 4 aardappels geschilde en in parten gesneden
- 1 ui
- 1 teen knoflook gehakte
- 1 eetlepel(s) koriander fijngehakte verse
- 1 dessertlepel komijnpoeder
- 1 dessertlepel paprikapoeder
- ½ dessertlepel gemberpoeder
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- zwarte peper
- zout naar smaak
- 300 ml water
Instructies
- Pel en hak de ui en de knoflook.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de tomaat, ui, knoflook, koriander en de specerijen aan toe.
- Fruit alles zachtjes aan gedurende 10 minuten.
- Voeg er de doperwten aan toe en de 300 ml water en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Vermeng ondertussen het gehakt, de eetlepel koriander en de specerijen met elkaar en vorm daar kleine balletjes van.
- Voeg die tezamen met de stukken aardappelen bij de doperwten en schep alles goed om.
- Laat ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heet opdienen met grote stukken Marokkaans brood.