Gehaktballetjestajine met aardappelen en doperwten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 eetlepel(s) koriander fijngehakte verse
  • 1 dessertlepel komijnpoeder
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout naar smaak

Voor de saus

  • 3 tomaten
  • 250 g doperwten
  • 4 aardappels geschilde en in parten gesneden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook gehakte
  • 1 eetlepel(s) koriander fijngehakte verse
  • 1 dessertlepel komijnpoeder
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • ½ dessertlepel gemberpoeder
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 300 ml water

Instructies

  • Pel en hak de ui en de knoflook.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de tomaat, ui, knoflook, koriander en de specerijen aan toe.
  • Fruit alles zachtjes aan gedurende 10 minuten.
  • Voeg er de doperwten aan toe en de 300 ml water en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Vermeng ondertussen het gehakt, de eetlepel koriander en de specerijen met elkaar en vorm daar kleine balletjes van.
  • Voeg die tezamen met de stukken aardappelen bij de doperwten en schep alles goed om.
  • Laat ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heet opdienen met grote stukken Marokkaans brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Marokko