Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip

Gemarineerde Olijven en Witlof en Roodlof met Crèmedip

Dit gerecht is perfect als hapje voor oudejaarsavond of als voorgerecht bij een feestelijke gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
marineren voor de olijven 3 dagen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor de crème:
  • 300 g mascarpone
  • Yuzusap
  • 2 eetlepels truffelsalsa
  • Peper & zout

Voor de gemarineerde olijven:

  • 200 g olijven naturel
  • 200 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Benodigdheden:
  • 2 stronken witlof
  • 3 stronken roodlof

Instructies

  • Verdeel de mascarpone in 2 porties van 150 gram en roer ze los.
  • Breng één deel op smaak met yuzusap en één deel met de truffelsalsa.
  • Breng de crèmes op smaak met peper en zout.
  • Bewaar tot het serveren in de koelkast.

Marineren van de olijven:

  • Maak van de citroenschil zestes met een zesteur.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak ze licht.
  • Verwarm de olijfolie met de rozemarijn, citroen en knoflook.
  • Laat de olie 2 uur trekken en laat afkoelen.
  • Voeg nu de olijven toe en laat ze minimaal 3 dagen marineren.

Serveren:

  • Schep de crème in twee schaaltjes.
  • Snijd de onderkant van de witlof en roodlof af.
  • Haal de bladeren los en steek ze in de crème.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de romige mascarponecrème en de hartige olijven.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Koude Hapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw