Gemarineerde verse coquille en zalm

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram coquille
  • 200 gram zalm
  • 4 eetlepel(s) sesamolie
  • 4 eetlepel(s) citroensap
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 komkommer
  • 20 gram pecannoten
  • 1 bak frambozen
  • 1 limoen
  • 4 sneetjes bruin brood
  • snufje zout
  • enkele kapper appeltjes naar smaak
  • verse dille naar smaak
  • 1 Romeinse sla
  • peper

Instructies

  • Was de Romeinse sla en laat de sla goed uitlekken, desnoods even in de sla centrifuge.
  • Bewaar de sla in een afgedekte bak of een gesloten zak.
  • Snijd het brood in stukken en leg deze op een bakplaat, besprenkel het brood met olie, gemalen peper en grof zout. In de oven goudbruin bakken.
  • Schil de rode ui en snijd deze in flinterdunne ringen.
  • Snijd de komkommer en de limoen in plakjes en laat de kapper appeltjes uitlekken.
  • Maak in een kom de dressing van citroensap, gemalen peper, beetje zou, een eetlepel sojasaus en de sesamolie.
  • Rooster de pecannoten in een kleine koekenpan met een druppel sesamolie.
  • Pluk de takjes dille. Bewaar de rest van de dille in een stukje vochtig papier, afgesloten in een plastic zak.
  • Snijd de coquilles en de zalm in mooie, dunne plakken met een scherp mes.
  • Laat de dressing even lekker intrekken/marineren.
  • Maak een mooie salade van de Romeinse sla, de komkommer, rode ui en de limoen.
  • Leg de kapper appeltjes verdeeld over het bord.
  • Leg hiertussen de gemarineerde coquille en zalm.
  • De pecannoten en de grambozen zorgen voor de kleur in de salade
  • Het gerecht is af als je op het laatste moment de dressing over de salade sprenkelt. Takje dille erop en serveren met de mooie lange croutons.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is heel belangrijk dat je vis vers is. 
Zeg tegen je visboer dat je de vis rauw gemarineerd gaat eten! 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm / Zeevruchten