Gemberyoghurt met appel

Gemberyoghurt met appel

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 appels Elstar,
  • 2 theelepel citroensap
  • 4 bolletjes gember
  • 7 dl magere yoghurt
  • 1 dl gembersiroop

Instructies

  • Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en 4 dunne plakjes eraf snijden.
  • Rest van appel schillen en in blokjes snijden.
  • Appelblokjes over coupes verdelen.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • 2 Gemberbolletjes kleinsnijden en over appel verdelen.
  • Rest van gemberbolletjes in plakjes snijden.
  • In kom yoghurt en siroop luchtig kloppen.
  • Mengsel in coupes schenken.
  • Garneren met gember- en appelplakjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht