Gemengde Servische salade
Ingrediënten
- zout
- peper
- olijfolie
- 1 komkommer in plakjes gesneden kleine
- 2 uien schoongemaakte en in ringen gesneden
- 10 versgemalen zwarte peper
- 1 laurierblad
- 7½ dl water
- 250 gram groene paprika's schoongemaakte en in ringen gesneden
- 125 gram groene tomaten in plakjes gesneden
- 250 gram tomaten ontvelde en in plakjes gesneden
- 250 gram savooiekool in smalle reepjes gesneden
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepel suiker
- 2 eetlepels dille fijngehakte
- 1 eetlepel dragon fijngehakte
Instructies
- Doe de ringen paprika, de plakjes groene en rode tomaat, de plakjes komkommer, de ringen ui en de reepjes kool in een grote aardewerken schaal en schep de groenten goed dooreen.
- Breng het water met de azijn, de suiker, de peperkorrels, het laurierblad, de fijngehakte dille en dragon en wat zout en peper in een pan aan de kook en laat het mengsel ± 5 minuten flink doorkoken.
- Schenk het kokende mengsel over de groenten in de schaal en dek de schaal onmiddellijk af met aluminiumfolie.
- Laat de salade tenminste 3 dagen op een koele plaats staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
- Schenk wat olijfolie over de salade, nadat hij over bordjes is verdeeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat de salade tenminste 3 dagen op een koele plaats staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.