Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter
AllerHande april 2001
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 75 g roomboter
- 1 eetlepel(s) roze peperbessen potje à 23 g
- 1 visbouillontablet
- zout
- versgemalen peper
- 1 pakje meervalfilets ca. 225 g
- 6 sprietjes knoflookbieslook
Instructies
- Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen.
- Sinaasappel uitpersen.
- Vanillestokje opensnijden.
- In steelpan boter smelten.
- Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken.
- In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen.
- Bouillontablet al roerende oplossen.
- Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen.
- Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden.
- Twee borden voorverwarmen.
- Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren.
- Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen.
- Vanilleboter erover scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en veldsla.