Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

AllerHande april 2001
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 75 g roomboter
  • 1 eetlepel(s) roze peperbessen potje à 23 g
  • 1 visbouillontablet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 pakje meervalfilets ca. 225 g
  • 6 sprietjes knoflookbieslook

Instructies

  • Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Vanillestokje opensnijden.
  • In steelpan boter smelten.
  • Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken.
  • In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen.
  • Bouillontablet al roerende oplossen.
  • Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen.
  • Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden.
  • Twee borden voorverwarmen.
  • Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren.
  • Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen.
  • Vanilleboter erover scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelpuree en veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis