Geroerbakte zeewolf met hoisinsaus
Ingrediënten
- 500 g zeewolf
- 1 courgette in reepjes (½ x ½ x 5 cm)
- 2 winterwortels in reepjes
- 1 stengel bleekselderij in reepjes
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel suiker
- 4 eetlepels olie
- 1 teen knoflook in plakjes
- peper
- zout
- bloem
- 2 theelepel aardappelzetmeel aanmaken met ½ dl water
- 1 theelepel sambal
- 3 lente-uitjes schuin gesneden
Instructies
- Zeewolf in gelijke stukken snijden en marineren met peper, zout en azijn (5 minuten).
- Vis drogen met keukenpapier en door bloem halen; overtollige bloem eraf kloppen.
- Wok verwarmen met 4 eetlepels olie tot deze licht begint te walmen.
- Vis voorzichtig toevoegen en goudbruin bakken; uitscheppen en in een zeef laten uitlekken.
- Knoflook, wortel en bleekselderij 2 minuten wokken, daarna courgette toevoegen en 1 minuut meewokken; sambal toevoegen, even bakken en hoisinsaus erbij.
- Aangemaakte aardappel- zetmeel toevoegen en roeren tot deze gaat binden.
- Vis toevoegen en lente-uitjes 1 minuut meeverwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Op warme schaal serveren met rijst of noedels.