Geroosterde biefstuk met groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram biefstuk of rosbief in hele dunne plakjes
  • 8 shii-take paddestoelen in de lengte in vieren
  • 1 groene paprika
  • 1 wortel in vieren
  • 4 eetlepels mirin of zoete sherry
  • 4 eetlepels sojasaus
  • zeven-kruiden-peper naar smaak
  • Voor de dipsaus:
  • 4 eetlepels vers citroensap
  • 4 eetlepels vers sinaasappelsap
  • 1 dl sojasaus
  • 1 dl dashi of kippenbouillon
  • Voor de garnering:
  • 1 stukje daikonwortel
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 4 shisobladeren of verse pepermuntblaadjes
  • 4 schijfjes sinaasappel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Ontdoe de paprika van zaden en zaadlijst en snijd hem in de lengte in 8
  • stukken.
  • Neem 4 vellen aluminiumfolie van 25 x 25 cm, bestrijk ze met olie en
  • verdeel er het vlees, de paprika, de paddestoelen en de wortelen over.
  • Vermeng de mirin, de zeven-kruiden-peper en de sojasaus en giet dit
  • mengsel over de porties.
  • Maak er stevige pakjes van en bak ze 15 minuten.
  • Vermeng de ingrediënten voor de saus en doe het mengsel in 4 kleine
  • kommen.
  • Haal met een appelboor de kern uit de daikonradijs.
  • Doe de Spaanse peper in de holte en rasp ze samen fijn.
  • Leg een shisoblad op elk bord en leg er een beetje geraspte radijs en een
  • schijf sinaasappel bij.
  • Open de foliepakjes en leg ze op de borden.
  • Geef de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Japan