Geroosterde kebabs
AllerHande augustus 2001
Ingrediënten
Instructies
- Ui pellen en fijn raspen.
- Peterselie en munt heel fijn hakken.
- Tivall mix in kom doen.
- Knoflook pellen en 1 teen boven Tivall uitpersen.
- Ui, peterselie, munt, 3 eetlepels olijfolie en shoarmakruiden erdoor mengen.
- Tivall mix in 6 porties verdelen en tot langwerpige worstjes van ca. 10 cm lang vormen.
- Worstjes ca. 30 minuten in koelkast leggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
- Andere teen knoflook boven yoghurt uitpersen en erdoor roeren.
- Knoflooksaus op smaak brengen met zout en peper.
- Grillpan verwarmen tot gloeiend heet.
- Worstjes rondom bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
- Tomaten wassen en halveren en met snijvlak in grillpan leggen.
- Tomaten ca. 2 minuten roosteren.
- Worstjes en tomaten op vier borden leggen.
- Wat knoflooksaus ernaast scheppen en rest van saus erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst.