Geroosterde kebabs

AllerHande augustus 2001
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel(s) shoarmakruiden
  • 1 kleine ui
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes munt
  • 1 pakje Tivall mix 250 g
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bak Griekse yoghurt 150 g
  • 2 tomaten
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Ui pellen en fijn raspen.
  • Peterselie en munt heel fijn hakken.
  • Tivall mix in kom doen.
  • Knoflook pellen en 1 teen boven Tivall uitpersen.
  • Ui, peterselie, munt, 3 eetlepels olijfolie en shoarmakruiden erdoor mengen.
  • Tivall mix in 6 porties verdelen en tot langwerpige worstjes van ca. 10 cm lang vormen.
  • Worstjes ca. 30 minuten in koelkast leggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
  • Andere teen knoflook boven yoghurt uitpersen en erdoor roeren.
  • Knoflooksaus op smaak brengen met zout en peper.
  • Grillpan verwarmen tot gloeiend heet.
  • Worstjes rondom bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • Tomaten wassen en halveren en met snijvlak in grillpan leggen.
  • Tomaten ca. 2 minuten roosteren.
  • Worstjes en tomaten op vier borden leggen.
  • Wat knoflooksaus ernaast scheppen en rest van saus erbij geven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch