Gestoofd konijn met stroop
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 300 g sjalotjes
- 40 g boter of margarine
- 3 theelepels gedroogde tijm
- zout
- versgemalen peper
- 100 g gerookte spekblokjes
- 3 dl rode wijn
- 1 pot wildfond 380 ml
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels peren-appelstroop
- 2 eetlepels bloem
Instructies
- Konijn onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
- Sjalotjes pellen. In pan boter verhitten, konijn met tijm bestrooien en rondom bruin bakken.
- Konijn uit pan scheppen, met zout en peper bestrooien.
- Sjalot en spek aan achtergebleven bakvet toevoegen en rondom bruin bakken.
- Wijn en wildfond erbij schenken en aan de kook brengen.
- Konijn toevoegen en in ca. 1 ¼ uur gaar stoven.
- Konijn uit pan nemen.
Bereiden van de stroop
- Kaneel en stroop door saus roeren.
- Bloem aanlengen met 3 eetlepels water en toevoegen.
- Al roerend laten binden tot lichtgebonden saus ontstaat.
- Konijn terugleggen in pan en meewarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en gesmoorde bleekselderij.
Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 45 g | Vet: 37 g