Gestoofd konijn met stroop

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
wachten 1 uur 15 minuten
Total time 1 uur 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 300 g sjalotjes
  • 40 g boter of margarine
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 3 dl rode wijn
  • 1 pot wildfond 380 ml
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels peren-appelstroop
  • 2 eetlepels bloem

Instructies

  • Konijn onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
  • Sjalotjes pellen. In pan boter verhitten, konijn met tijm bestrooien en rondom bruin bakken.
  • Konijn uit pan scheppen, met zout en peper bestrooien.
  • Sjalot en spek aan achtergebleven bakvet toevoegen en rondom bruin bakken.
  • Wijn en wildfond erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Konijn toevoegen en in ca. 1 ¼ uur gaar stoven.
  • Konijn uit pan nemen.

Bereiden van de stroop

  • Kaneel en stroop door saus roeren.
  • Bloem aanlengen met 3 eetlepels water en toevoegen.
  • Al roerend laten binden tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Konijn terugleggen in pan en meewarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree en gesmoorde bleekselderij.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 45 g | Vet: 37 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees / Wild
Land van herkomst België