Gestoofd rundvlees met bamboespruiten

AllerHande augustus 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g shii-takes paddestoelen
  • 150 g peultjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje bamboescheuten 230 g
  • 1 zakje koriander verse 15 g
  • 400 g biefstuk
  • 5 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) Thaise vissaus
  • 1 eetlepel(s) chilisaus
  • 1 eetlepel(s) vloeibare bouillon
  • 1 eetlepel(s) maïzena

Instructies

  • Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden.
  • Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden.
  • Bamboe laten uitlekken.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren.
  • In koekenpan of wok olie verhitten.
  • Biefstuk in ca. 2 minuten rondom dichtschroeien.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
  • In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten.
  • Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen.
  • Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken.
  • Maïzena losroeren met eetlepel water.
  • Maïzenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2 minuten doorwarmen om de saus te laten binden.
  • Royaal bestrooien met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met eiermie of witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Thailand