Gestoofde haas van Andorra

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 hazenbouten opgebonden
  • 5 dl witte wijn
  • 1 ui gepeld
  • 1 laurierblad
  • ½ kaneelstokje
  • ½ muskaatnoot
  • zwarte peper veel
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g kippenlever of eendenlever
  • 30 g amandelschaafsel geroosterd en gemalen
  • 20 g geraspte bittere chocola

Voor de garnering:

  • gehakte peterselie
  • geroosterd amandelschaafsel

Voor de trinxat is nodig:

  • 250 g gesneden savooiekool
  • 250 g geschilde aardappelen
  • zout
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • olijfolie
  • 1 uitgeknepen teen knoflook

Instructies

  • Marineer de bouten een nachtje in de wijn tot en met noot.
  • Droog ze af, peper en zout ze en bak ze in de olie rondom lichtbruin.
  • Schenk de marinade erbij en stoof onder een deksel 2½ uur.
  • Roer af en toe.
  • Bak voor de picada (van picar verpulveren) de levers zonder vellen in wat olie gaar.
  • Pureer ze en meng ze dan met de amandelen en de chocola in een mengbeker.
  • Voeg het stoofvocht zonder de ui en de kruiderij toe, maak er met een staafmixer een gladde saus van en stoof die een kwartier met de haas mee.
  • Garneer het vlees garneren.
  • Geef er een rode Rioja bij.

Voor de trinxat

  • Kook de kool en de aardappelen apart gaar.
  • Knijp de kool uit, meng hem met de geprakte aardappelen en zout en vorm er 6 koekjes van.
  • Bak het spek in een anti-aanbakpan knapperig in de olie.
  • Neem het spek uit de pan en doe de knoflook met de koekjes erin.
  • Bak ze aan weerszijden bruin en serveer ze met het spek erbovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Wild
Land van herkomst Spanje