Gestoofde kip met okra

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 41/2 dl dashi of kippenbouillon
  • 3 eetlepel(s) mirin of zoete sherry
  • 5 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 in flinters gesneden kipfilets
  • 11/2 dl dashi of kippenbouillon
  • 6 okers stelen verwijderd
  • 1 blok tofu in plakjes
  • bamboescheuten in luciferdunne plakjes

Instructies

  • Snijd de okers in rondjes.
  • Vermeng de 41/2 dl dashi of kippenbouillon, de mirin of zoete sherry en de
  • sojasaus en breng het mengsel in een ondiepe pan aan de kook.
  • oeg het kippenvlees toe en stoof het op matig vuur 10 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en zet hem apart.
  • Doe de resterende dashi of bouillon met de okra, de tofu en de
  • bamboescheuten in een sauspan en kook dit mengsel 2 minuten.
  • Leg het kippenvlees en de groenten in lage schaaltjes en giet er tot slot een
  • kleine hoeveelheid van het kookvocht van de kip over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan