Gestoomde visrolletjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 scholfilets of tongfilets
  • 4 2 minuten geblancheerde bosuitjes
  • 175 gram garnalen
  • 2 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel saké of droge sherry
  • 2 geklopte eieren
  • 1 mespuntje zout
  • Voor het glazuur:
  • 1 eetlepel witte miso
  • 1 eetlepel mirin of zoete sherry
  • 4 hele steurgarnalen voor de garnering

Instructies

  • Ontvel de visfilets en leg ze op een plat oppervlak.
  • Hak de garnalen fijn en vermeng ze met de maïzena en de saké.
  • Verdeel de garnalenvulling over de vis en lepel ze op een bergje in het
  • midden van de filets.
  • Snijd het groen van de uitjes fijn en leg dat naast de garnalen.
  • Bak de eieren met een snufje zout kruimelig en leg een schepje ervan naast
  • de ui.
  • Rol de filets op, waarbij u het dikkere gedeelte eerst over de vulling vouwt
  • en zet ze met een cocktailprikker vast.
  • Zet ze in het bovenste deel van een stoompan (u kunt ook een gewone pan
  • gebruiken; zet de visrolletjes dan op een rooster boven het kokende water).
  • Stoom ze in 10-15 minuten gaar.
  • Bestrijk de rolletjes 5 minuten voor het einde van de kooktijd met het
  • glazuur.
  • Snijd de rolletjes vervolgens in schijfjes en dien ze op, gegarneerd met de
  • hele garnalen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Japan