Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 reebout
- 2 wortels
- 5 dl wijnazijn
- 2 uien
- 5 dl witte wijn
- 30 g bloem
- 1 dl bouillon
- 16 deegbakjes
- 2 dl slagroom
- zout
- peper
- 0,3 dl witte port
- tijm
- 400 g kastanjepuree
- peterselie
- laurier
- 400 g aalbessengelei
Instructies
- Maak twee dagen voor het serveren de marinade.
- Schil uien en wortels en snij uien in ringen en wortels in plakjes.
- Leg ze met de kruiden in een diepe schaal en geef er zout en peper over en de wijn en azijn.
- Laat de bout hierin 48 uur marineren.
- Laat hem dan uitlekken en droog hem zorgvuldig af.
- Zet hem aan het spit en rooster hem onder de gril gedurende 20 minuten per 500 g.
- Smelt ondertussen de boter in een pan, voeg de bloem toe en maak een bruine roux.
- Geef hier de bouillon bij en 1½ dl van het vocht van de marinade.
- Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg er vlak voor het serveren de port en de room bij en verwarm de saus nog even.
- Garneer 8 deegbakjes met kastanjepuree en de rest met aalbessengelei.
- Verwarm de bakjes even in de oven.
- Zet ze op de dienschaal rondom de bout en serveer de saus apart.