Glace aux fraises

(aardbeienijs)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram Aardbeien
  • 3 deciliter slagroom
  • 1 eetlepel kirsch
  • 200 gram poedersuiker
  • ½ citroen
  • 2 ei

Instructies

  • Maak de aardbeien schoon en druk ze door een zeef.
  • Geef er onmiddelijk het sap van een halve citroen over en de kirsch.
  • Roer er 150 g suiker door.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Klop de eiwitten stijf en zodra ze schuimig beginnen te worden voegen we beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
  • De dooiers worden niet gebruikt.
  • Werk de slagroom door de vruchtenpuree.
  • Werk de slagroom door de vruchtenpuree.
  • Werk de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Schep in een diepvriesvorm en laat in de vriezer bevriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs