Glace aux noisettes
hazelnotenijs
Ingrediënten
- 100 gram suiker
- ½ liter melk
- 1 vanillestokje
- 200 gram tomaat
- 4 ei
- 1 deciliter slagroom
- 20 suiker
Instructies
- Maal de helft van de hazelnoten in de mixer fijn.
- Doe de melk in een pan en breng ze aan de kook samen met het vanillestokje en het hazelnootpoeder.
- Haal de pan van het vuur als de melk kookt en laat vanille en hazelnoot intrekken.
- Klop de dooiers met de suiker tot de compositie lichtvan kleur en schuimig is.
- Voeg dan onder voortdurend kloppen de melk toe en verwarm deze créme onder roeren op een zacht vuur tot hij dikker wordt.
- Haal dan onmiddelijk van het vuur.
- Verwijder het vanillestokje.
- Laat volledig afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en meng door de compositie.
- Doe in een vorm en vries in een vriezer stijf.
- Hak als het ijs klaar is de rest van de hazelnoten grof.
- Smelt de suikerklontjes tot caramel.
- Voegde hazelnoten bij de caramel en schenk de hete caramel over het ijs.
- Zet het ijs terug in de vriezer.