Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g suiker
- 12 eidooiers
- 1 l melk
- ½ l slagroom
- 200 g gepelde walnoten
- 1 vanillestokje
- 50 g gepelde amandelen
Instructies
- Breng in een pan de melk, de room en het vanillestokje aan de kook.
- Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie licht van kleur wordt.
- Geef de melk langzaam bij deze compositie onder voortdurend kloppen.
- Zet de crème op zacht vuur en verwarm hem onder roeren totdat hij dikker wordt.
- Haal de crème dan van het vuur en passeer hem door een zeef.
- Hak de amandelen en de walnoten zeer fijn en werk deze door de crème.
- Als de crème helemaal is afgekoeld doen we hem in de mixer en malen zo de amandelen en walnoten zeer fijn.
- Geef de crème dan in een vorm en vries hem in de vrieskast stijf.
- Serveer het ijs met caramelsiroop.