Grenadins de veau a l' Italienne
Italiaanse kalfsbiefstukje
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Bestrooi de biefstukjes met zout en peper, strooi er oregano over en wrijf het erin.
- Was de sinaasappel en haal er met de sambaltrekker de schil af en hak die fijn.
- Laat ze in een pannetje water 5 minuten koken en giet ze af.
- Snij de dikke plak ham in kleine brunoise, maak de champignons schoon en ciseleer ze.
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
- Smelt wat boter in een pan voeg er de biefstukjes en de sjalotjes bij.
- Laat de biefstukjes aan beide zijden bruin sauteren.
- Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
- Was wat peterselie en hak die fijn, pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
- Houd 10 gram boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hierin de champignons.
- Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manie door ze te kneden.
- Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde schaal.
- Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth en de sinaasappelschil.
- Schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
- Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
- Bind de saus met de beurre manie. Laat alles 5 minuten zachtjes warmen.
- Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.