Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 ei +1 dooier
- 1.2 dl melk
- 90 g boter
- 90 g suiker
- 1 eetlepel(s) citroenschil geraspte
- 1 eetlepel(s) sinaasappelschil geraspte
- 0.75 tl zout
- 360 g bloem
- 1 eetlepel(s) gist
- Glazuur
- 1 eiwit geklopt met 2 tl water
- 3 eetlepel(s) pijnboompitten (evt. te vervangen door amandelsnippers)
- 2 eetlepel(s) suiker
Instructies
- Programma: deeg maken.
- Neem het deeg uit de broodbakmachine en druk de lucht eruit.
- Vijf min. laten rusten.
- Vet een bakplaat in met boter.
- Rol he tdeeg uit tot een koord van ca. 1 meter lang.
- Draai het koord tot een circel en leg die op de beboterde bakplaat.
- Stop een in folie gewikkelde munt in het deeg.
- Deeg losjes afdekken en laat 45 min. tot 1 uur op een warme plek rijzen.
- Bestrijk het deeg met het eiwit-watermengsel.
- Steek de pijnboompitten in de vouwen van het deeg en volg het circelpatroon.
- Bestrooi met suiker.
- Zet ca. 30 min. in een op 190 C voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is.