Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snipper de gepelde ui.
- Snijd de korsten van het brood en week het in melk.
- Snipper de knoflook fijn
- Snijd de citroen in plakjes.
- Knijp het brood uit en meng het samen met de knoflook, het ei, de oregano en gesnipperde ui door het gehakt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
- Bak de balletjes in olijfolie op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar.
- Verwarm de bouillon om te gebruiken voor de citroensaus.
- Maak nu de saus volgens volgend recept:
- Klop de eieren los met bet citroensap.
- Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten.
- Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
- Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken.
- Giet deze warme saus over de gehaktballetjes of serveer deze er apart bij.
- Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes Citroen.