Groene groentesalade met kaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g broccoli
  • 150 g sperziebonen
  • 200 g doperwtjes diepvries
  • 150 g belegen kaas dikke plak
  • 3 eetlepel(s) gehakte peterselie vers of diepvries

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ eetlepel(s) honing
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verdeel de broccoli in roosjes.
  • Was deze en kook ze beetgaar in 10 minuten (magnetron, afgedekt 800 Watt 3 minuten).
  • Haal de boontjes af, kook ze 10 minuten.
  • Giet ze af en spoel ze na met koud water.
  • Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en spoel er koud water over.
  • Snijd de kaas in luciferstokjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Schik de verschillende groenten op een schaal.
  • Giet de dressing erover.
  • Verdeel de kaas en de peterselie over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:

Neem in plaats van doperwtjes tuinbonen.
Vervang de belegen kaas bijvoorbeeld door komijnekaas.

Wijnadvies:

Pinot Blanc, een Riesling of een Chasselas uit de Elzas.
Een Pinot Grigio uit Italië. Ook een Steen (Chenin Blanc) uit Zuid-Afrika (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch