Groente allerlei

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 aardappels in dikke plakken
  • 1 kleine courgette in plakken
  • 1 kleine aubergine in plakken
  • 1 groene paprika in ringen
  • 1 ui in ringen
  • 1 teen knoflook
  • 4 gepelde roma-tomaten in plakken
  • een snufje suiker
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels peterselie gehakt
  • 2 eetlepels dille fijngehakte of venkelgroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verhit de olijfolie in een wijde ovenvaste pan en bak alles, behalve de tomaten, kort onder af en toe omscheppen.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en zet de pan met het deksel erop 1 uur in de oven.
  • Eet het gerecht iets afgekoeld of warm met nog wat vers groen eroverheen.
  • Dit kan met brood, maar het past ook goed bij de eilandenschotel konijn in wijn: lagòs stin sálmi.
  • Bak 2 konijnenbouten, bestrooid met peper en zout, in een snelkookpan in 2 eetlepels olijfolie bruin.
  • Laat 2 kleingesneden sjalotjes en 1 uitgeperste teen knoflook even meedoen.
  • Schenk er 1½ dl droge witte wijn en 2 eetlepels citroensap bij en voeg 1 eetlepel tijmblad, 2 theelepels geraspte citroenschil en een laurierblad toe.
  • Kook onder druk 15 minuten of laat in een gewone pan met extra water 1 uur stoven.
  • Leg het konijn op de turlu en schenk de jus, ingekookt tot bodempje, erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch