Groentetempura
Tempura is een Japans gerecht en tevens een manier van bereiden. Diverse ingrediënten worden in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Oorspronkelijk was deze methode niet Japans, maar Portugees; het werd in Japan geïntroduceerd in de 16de eeuw.
Ingrediënten
- 225 gram bloem
- 5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gemalen koenjit
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel zout
- 3 1/2-4 dl koud water
- frituurolie
Instructies
- Plakken en stukjes groente, zoals aubergine, zoete aardappel, bloemkool,
- wortel en paprika
- Zeef de bloem met het bakpoeder, de kruiden en zout.
- Voeg geleidelijk het water toe en roer alles tot een glad beslag.
- Verhit frituurolie tot 180 °C.
- Haal de groente door het beslag en frituur ze ongeveer 5 minuten.
- Lekker met tomatenchutney.