Groentetempura

Tempura is een Japans gerecht en tevens een manier van bereiden. Diverse ingrediënten worden in beslag gedoopt en kort gefrituurd. Oorspronkelijk was deze methode niet Japans, maar Portugees; het werd in Japan geïntroduceerd in de 16de eeuw.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen koenjit
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel zout
  • 3 1/2-4 dl koud water
  • frituurolie

Instructies

  • Plakken en stukjes groente, zoals aubergine, zoete aardappel, bloemkool,
  • wortel en paprika
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, de kruiden en zout.
  • Voeg geleidelijk het water toe en roer alles tot een glad beslag.
  • Verhit frituurolie tot 180 °C.
  • Haal de groente door het beslag en frituur ze ongeveer 5 minuten.
  • Lekker met tomatenchutney.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch