Gyanabe
soort sukiyaki
Ingrediënten
- 800 gram lendebiefstuk dun gesneden
- 1 blok tahoe
- 2 dunne preien
- 150 gram champignons mooie gave
- 1 blikje bamboespruiten
- 100 gram spinazie
- ¼ Chinese kool
- ½ dl sojasaus
- 2 eetlepel(s) suiker
- ½ dl mirin zoete rijstwijn
- enkele eetlepels olie
- enkele eetlepels water
Instructies
- Vraag de slager de lendebiefstuk zeer dun te snijden.
- Snijd het blok tahoe in blokjes van 1,5 cm.
- Maak de groenten schoon.
- Snijd de prei diagonaal in dunnerepen en de champignons in plakken.
- Laat de bamboescheuten uitlekken.
- Snipper de kool grof.
- Schik het vlees en de groenten en tahoe mooi op borden of een grote schaal.
- de pan en leg de groenten (behalve de spinazie) erin. Giet de saus erover en laat het geheel 6-8
- Roer een sausje van de sojasaus, suiker, rijstwijn en wat water.
- Doe het sausje in een mooi kommetje.
Men kan het gerecht op twee manieren eten.
De eerste manier:
- Laat de olie heet worden in een platte pan met een dikke bodemen bak hierin het vlees en de groenten enkele minuten.
- Serveer het dan met de saus er apart bij.
De tweede manier:
- Laat de olie heet worden in minuten zachtjes sudderen.
- Voeg dan de spinazie en het vlees toe en laat het nog een paar minuten sudderen.
- Duw alles steeds onder de saus.
- Serveer het gerecht. Lekker hierbij smaakt rijst of Japanse vermicelli (shirataki).