Gyanabe

soort sukiyaki
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram lendebiefstuk dun gesneden
  • 1 blok tahoe
  • 2 dunne preien
  • 150 gram champignons mooie gave
  • 1 blikje bamboespruiten
  • 100 gram spinazie
  • ¼ Chinese kool
  • ½ dl sojasaus
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • ½ dl mirin zoete rijstwijn
  • enkele eetlepels olie
  • enkele eetlepels water

Instructies

  • Vraag de slager de lendebiefstuk zeer dun te snijden.
  • Snijd het blok tahoe in blokjes van 1,5 cm.
  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de prei diagonaal in dunnerepen en de champignons in plakken.
  • Laat de bamboescheuten uitlekken.
  • Snipper de kool grof.
  • Schik het vlees en de groenten en tahoe mooi op borden of een grote schaal.
  • de pan en leg de groenten (behalve de spinazie) erin. Giet de saus erover en laat het geheel 6-8
  • Roer een sausje van de sojasaus, suiker, rijstwijn en wat water.
  • Doe het sausje in een mooi kommetje.

Men kan het gerecht op twee manieren eten.

    De eerste manier:

    • Laat de olie heet worden in een platte pan met een dikke bodemen bak hierin het vlees en de groenten enkele minuten.
    • Serveer het dan met de saus er apart bij.

    De tweede manier:

    • Laat de olie heet worden in minuten zachtjes sudderen.
    • Voeg dan de spinazie en het vlees toe en laat het nog een paar minuten sudderen.
    • Duw alles steeds onder de saus.
    • Serveer het gerecht. Lekker hierbij smaakt rijst of Japanse vermicelli (shirataki).
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Rundvlees / Vlees
    Land van herkomst Japan