Hachee 4
Ingrediënten
- 500 gram rundsvlees vetrandje mag best!
- zout
- peper
- margarine of "bak en braad" product
- 2 flinke uien
- 1 scheutje azijn
- wat laurierblaadjes een stuk of wat
- 6 kruidnagels
- water
Instructies
- Snijdt het vlees in blokjes van ca. 2 cm (meetlat hoeft niet)
- Bestrooi het vlees met peper en zout
- Snipper de uien (niet te klein)
- Bak het vlees in de hete margarine(of "bak en braad" product)
- Voeg er de uien bij en laat ze lichtjes kleuren (vergeet niet regelmatig te roeren)
- Blus het af met wat water
- doe er een (kleischeutje azijn bij
- voeg er het laurier en de kruidnagelen aan toe
- doe de deksel op de pan en laat het, minimaal, 2 uur sudderen (langer mag best)
- VERGEET NIET om regelmatig door te roeren en het verdampte water weer aan te vullen (anders suddert het niet meer, maar gaat het aanbranden!!!)
Notities / Tips / Wijnadvies
BIJ HET GEBRUIK VAN RESTEN RUNDSVLEES (wat je gisteren hebt gegeten) kun je het sudderen bekorten tot ongeveer 1 uur
Tip:
Serveer hachee met:
- aardappelen, rode kool en appelmoes
- rijst en rode kool
- friet (patat)
- aardappelen, rode kool en appelmoes
- rijst en rode kool
- friet (patat)