Hachee 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundsvlees vetrandje mag best!
  • zout
  • peper
  • margarine of "bak en braad" product
  • 2 flinke uien
  • 1 scheutje azijn
  • wat laurierblaadjes een stuk of wat
  • 6 kruidnagels
  • water

Instructies

  • Snijdt het vlees in blokjes van ca. 2 cm (meetlat hoeft niet)
  • Bestrooi het vlees met peper en zout
  • Snipper de uien (niet te klein)
  • Bak het vlees in de hete margarine(of "bak en braad" product)
  • Voeg er de uien bij en laat ze lichtjes kleuren (vergeet niet regelmatig te roeren)
  • Blus het af met wat water
  • doe er een (kleischeutje azijn bij
  • voeg er het laurier en de kruidnagelen aan toe
  • doe de deksel op de pan en laat het, minimaal, 2 uur sudderen (langer mag best)
  • VERGEET NIET om regelmatig door te roeren en het verdampte water weer aan te vullen (anders suddert het niet meer, maar gaat het aanbranden!!!)

Notities / Tips / Wijnadvies

BIJ HET GEBRUIK VAN RESTEN RUNDSVLEES (wat je gisteren hebt gegeten) kun je het sudderen bekorten tot ongeveer 1 uur
Tip:
Serveer hachee met:
- aardappelen, rode kool en appelmoes
- rijst en rode kool
- friet (patat)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland