Harira met kikkererwten

Harira met kikkererwten

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 klein lamslapje van 150 gram
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 blaadjes laurier
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 koolrabi of raapje
  • 1 klein blik kikkererwten ca. 250 gram uitlekgewicht
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Bak het vlees in de hete olie bruin.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  • Was de koriander en hak de steeltjes klein.
  • Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
  • Bak de tomatenpuree kort mee.
  • Voeg het laurierblad en 250 ml water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
  • Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  • Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
  • Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Soep / Vlees
Land van herkomst Marokko