Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 klein lamslapje van 150 gram
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje koriander
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 blaadjes laurier
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 koolrabi of raapje
- 1 klein blik kikkererwten ca. 250 gram uitlekgewicht
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het laurierblad en 250 ml water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
- Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
- Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.