Hartige makreeltaartjes

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
  • 1 pakje gerookte makreelfilet 200 g
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel(s) mierikswortel potje
  • 125 ml slagroom
  • ½ zakje bieslook verse à 15 g, fijngeknipt
  • 5 eetlepel(s) honing-mosterddressing fles à 270 ml
  • 1 zak witte kool gesneden 300 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen.
  • Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden.
  • Ingevette vormpjes hiermee bekleden.
  • Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen.
  • In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook.
  • Eimengsel over makreel schenken.
  • Taartjes in midden van oven in ca. 40 minuten bruin en gaar bakken.
  • Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen.
  • Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Vis