Hartige makreeltaartjes
AllerHande januari 2004
Ingrediënten
- 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
- 1 pakje gerookte makreelfilet 200 g
- 5 eieren
- 1 eetlepel(s) mierikswortel potje
- 125 ml slagroom
- ½ zakje bieslook verse à 15 g, fijngeknipt
- 5 eetlepel(s) honing-mosterddressing fles à 270 ml
- 1 zak witte kool gesneden 300 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen.
- Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden.
- Ingevette vormpjes hiermee bekleden.
- Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen.
- In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook.
- Eimengsel over makreel schenken.
- Taartjes in midden van oven in ca. 40 minuten bruin en gaar bakken.
- Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen.
- Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.