Hazenpeper

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1200 g hazenachterbouten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 60 g boter of margarine
  • 75 g magere spekreepjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 ½ dl trappistenbier Westmalle dubbel
  • 2 eetlepels jenever slijter
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel suiker
  • 10 sjalotjes

Instructies

  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Hazenbouten afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier.
  • Bouten bestrooien met zout en peper.
  • In grote braadpan 40 g boter verhitten en bouten in porties in ca. 10 minuten rondom bruinbakken.
  • Bouten uit pan nemen.
  • Spekreepjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken in achtergebleven bakvet.
  • Bloem erdoor roeren en kort meebakken.
  • Bier, jenever en fond erbij schenken en mengsel al roerend aan de kook brengen.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Hazenbouten, tijm, laurier, helft van suiker en peper toevoegen.
  • Hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar stoven.
  • Af en toe keren. Intussen sjalotjes pellen en halveren.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Sjalotjes met wat zout en rest van suiker in ca. 10 minuten zachtjes lichtbruin bakken.
  • Sjalotjes door hazenpeper roeren en ca. 5 minuten meestoven.
  • Tijm en laurier verwijderen.
  • Hazenpeper op smaak brengen met zout en pepe

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, gestoofde witlof, spruitjes of knolselderijpuree.

Voedingswaarden

Calories: 435 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 44 g | Vet: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild