Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het vlees:
Voor het groentegarnituur:
- 400 gram spruitjes buitenste schil verwijderd en in dunne plakjes gesneden
- 1 sjalot fijngehakt
- 1 koffielepel abrikozenjam
- Nootmuskaat
- 50 gram roomboter
Voor de maïspannenkoekjes:
- 120 gram uitgelekte maïs
- 50 gram bloem
- 50 ml room
- 1 mespuntje speculaaskruiden
- 2 eieren
- Roomboter
Instructies
Het vlees:
- Bak de hertenbiefstukjes kort in roomboter tot ze bruin zijn.
- Leg het vlees op een ovenrooster en blus de aanbaksels af met kalfsfond.
- Plaats een Bratometer in het vlees en schuif in de oven.
- Bak in de oven op 100°C (kerntemperatuur 57°C) of in een Combi-stoomoven op 100°C met 50% vocht (kerntemperatuur 57°C).
- Haal het vlees uit de oven en laat de ovendeur open om snel af te koelen.
- Verwijder de Bratometer en houd het vlees warm in de oven zonder dat het verder gaart.
- Laat de kalfsfond inkoken tot sausdikte, voeg de blauwe bessen toe en breng op smaak met peper en zout.
Het groentegarnituur:
- Verwijder de buitenste schil van de spruitjes en snijd ze in dunne plakjes.
- Fruit de sjalot met de spruitjes aan tot ze beetgaar zijn.
- Voeg abrikozenjam en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout.
- De maïspannenkoekjes:
- Meng de maïs, bloem, room, eieren en speculaaskruiden in een keukenmachine tot een glad beslag.
- Verhit boter in een koekenpan en bak krokante pannenkoekjes van het beslag.
- Houd de pannenkoekjes warm in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Serveren:
- Verwarm boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot met de spruitjes aan.
- Leg een portie spruitjes op het bord en leg de maïspannenkoek er tegenaan.
- Snijd de hertenbiefstuk in plakken en leg ze speels over de spruitjes en de pannenkoek.
- Garneer met de blauwe bessen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 35 g | Vet: 38 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 10 g