Hollandse vissalade

Hollandse vissalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • ½ citroen
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 bosje verse kervel
  • zout
  • peper
  • 1 lichtzure appel
  • 75 g gerookte paling
  • 75 g gerookte forel
  • 75 g gerookte zalm
  • 1 rode ui

Instructies

  • Haal de blaadjes los van 2 stronkjes witlof.
  • Was en dep ze droog
  • Pers een 1/2 citroen en roer 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels mayonaise
  • Was 1 bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof
  • Roer de gehakte kervel door de mayonaise.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Schil 1 lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes
  • Besprenkel de appel met citroensap
  • Snij 75g gerookte paling, 75g gerookte forel en 75g gerookte zalm in stukken
  • Pel 1 rode ui en snij deze in dunne ringen
  • Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover
  • Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper
  • Garneer met de kervel.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 13 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland