Hünkar Begendi
The Sultan’s Pleasure / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 3 middelgrote aubergines
- 3 ons bloem
- 2 ons boter
- 4 liter melk
- 1 eetlepel citroensap
- 3 ons geraspte kaas
- zout
- peper
Instructies
- Maak het meel bruin in de gesmolten boter en zet het apart.
- Snijd de groene uiteinden van de aubergines af en rooster de aubergines in hun geheel.
- Ze zijn klaar als de schil bij aanraking breekt.
- Schil hen en doe het vruchtvlees in een pan en kook het tot het zacht is.
- Doe er het citroensap bij.
- Dit neemt ongeveer 10 minuten.
- Meng de brij met het bruine meel en roer het met een houten lepel.
- Zout en peper naar smaak en laat het in de pan staan.
- Warm de melk en giet deze langzaam bij het auberginemengsel.
- Roer dan tot het een dikke massa is.
- Voeg de kaas toe en kook het geheel nog twee minuten, al roerend.
Notities / Tips / Wijnadvies
Men geeft dit gerecht met kip of lamsvlees erboven opgelegd.