Hünkar Begendi

The Sultan’s Pleasure / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 middelgrote aubergines
  • 3 ons bloem
  • 2 ons boter
  • 4 liter melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 ons geraspte kaas
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak het meel bruin in de gesmolten boter en zet het apart.
  • Snijd de groene uiteinden van de aubergines af en rooster de aubergines in hun geheel.
  • Ze zijn klaar als de schil bij aanraking breekt.
  • Schil hen en doe het vruchtvlees in een pan en kook het tot het zacht is.
  • Doe er het citroensap bij.
  • Dit neemt ongeveer 10 minuten.
  • Meng de brij met het bruine meel en roer het met een houten lepel.
  • Zout en peper naar smaak en laat het in de pan staan.
  • Warm de melk en giet deze langzaam bij het auberginemengsel.
  • Roer dan tot het een dikke massa is.
  • Voeg de kaas toe en kook het geheel nog twee minuten, al roerend.

Notities / Tips / Wijnadvies

Men geeft dit gerecht met kip of lamsvlees erboven opgelegd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch