IJsbergsla met oestersaus
Ingrediënten
- 1 krop ijsbergsla
- 1 zakje stoneleeks 8 stuks
- 2 eetlepels sesamolie of roerbakolie
- zwarte peper versgemalen
- 3 eetlepels oestersaus
Instructies
- Krop ijsbergsla halveren en helften in repen van 4 cm breed snijden.
- Stoneleeks in stukken van 5 cm snijden.
- In wok olie verhitten.
- Stoneleeks 1 minuut roerbakken.
- Sla in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend in 4-5 minuten laten slinken, de sla moet wel helder groen blijven.
- Op smaak brengen met peper.
- Overdoen in warme schaal en oestersaus erover scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij visgerechten.
Voedingswaarden
Calories: 70 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g