Ikan Brengkes

gekookte kabeljauw of schelvis in pakjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram visfilets
  • deciliter santen van ½ blok
  • boter

Kruiden:

  • 10 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 lomboks
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eetlepel Javaanse
  • suiker
  • zout

Instructies

  • Kook de vis (kabeljauw of schelvis) in water.
  • Snijd de uien, knoflook en de lomboks fijn en stamp ze met de kruiden.
  • Maak van aluminiumfolie ingevette pakjes, die gevuld zijn met: 1 laag vis, 1 laagje kruidenmengsel, 1 schepje santen.
  • Dan ca. 15 min. roosteren of grillen.
  • Koolbladeren kunnen i.p.v. aluminiumfolie gebruikt worden.
  • Deze vooraf even in kokend water leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië