Iman bajildi
(gevulde aubergine)
Ingrediënten
- 2 kleine aubergine
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) boter
- 2 kleine ui
- 3 tomaat van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 1 kaneel
- ¼ kop peterselie
- ½ theelepel zout
- peper
- 8 olijven
- 8 ansjovis
Instructies
- Ontdoe de aubergines van hun stelen.
- Verhit de olie en bak de aubergines 5 minuten aan alle kanten.
- Haal ze uit de pan.
- Schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal wat van het vruchtvlees
- eruit.
- Verhit de boter en bak de uien 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
- Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
- Voeg de knoflook, het laurierblad, het kaneelstokje, de peterselie, zout en
- peper toe en laat het nog 10 minuten sudderen.
- Verwijder laurier en kaneel en vul de aubergines met het mengsel.
- Leg de aubergines in een beboterde vuurvaste schotel.
- Zet ze in een voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten bij 175 graden
- gaar worden.
- Garneer met olijven en ansjovisfilets en serveer warm.