Iman bajildi

(gevulde aubergine)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergine
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 2 kleine ui
  • 3 tomaat van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneel
  • ¼ kop peterselie
  • ½ theelepel zout
  • peper
  • 8 olijven
  • 8 ansjovis

Instructies

  • Ontdoe de aubergines van hun stelen.
  • Verhit de olie en bak de aubergines 5 minuten aan alle kanten.
  • Haal ze uit de pan.
  • Schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal wat van het vruchtvlees
  • eruit.
  • Verhit de boter en bak de uien 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
  • Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
  • Voeg de knoflook, het laurierblad, het kaneelstokje, de peterselie, zout en
  • peper toe en laat het nog 10 minuten sudderen.
  • Verwijder laurier en kaneel en vul de aubergines met het mengsel.
  • Leg de aubergines in een beboterde vuurvaste schotel.
  • Zet ze in een voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten bij 175 graden
  • gaar worden.
  • Garneer met olijven en ansjovisfilets en serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis
Land van herkomst Griekenland