Indiaas stoofpotje met couscous

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g couscous naturel
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • peper
  • zout
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 rode paprika’s in stukjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 bakken Indiaas stoofpotje à 400 g Bieze
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Bereid de couscous met 1 eetlepel van de olie en zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de rest van de olie en fruit de uiringen met de knof­look op halfhoog vuur glazig.
  • Bak de paprika 5 minuten mee en schep de couscous erdoor.
  • Voeg het kaneelpoeder, de ge­malen komijn, de gemalen koriander, het paprikapoeder en peper naar smaak toe en bak alles 10 minuten op een halfhoog vuur.
  • Verwarm intussen het Indiaas stoofpotje volgens de aan­wijzingen op de verpakking.
  • Schep de cashewnoten door de couscous.
  • Serveer het stoofpotje erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

E&J Gallo, Sauvignon Blanc, wit, USA
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Rijst / Stoofpot
Land van herkomst India