Indiase lamsstoofpot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamslapjes
  • 2 gemberbolletjes
  • 1 appels
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels kerrie
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl bouillon
  • 2 eetlepels koriander
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Snijd de bolletjes gember
  • fijn. Schil de appel en snijd ze in blokjes.
  • Verhit de olie in een anti-aanbakpan.
  • Fruit hierin de ui aan.
  • Voeg het lamsvlees toe en bak het rondom bruin.
  • Voeg de kerrie en de gember toe en bak alles al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de yoghurt, de appel en de bouillon toe.
  • Stoof alles in een gesloten pan in 45 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met de verse koriander.
  • Geef er pappadums bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot
Land van herkomst India