Indische kalkoenschnitzel met ananas en bosui
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 3 eetlepel(s) wokolie
- 2 uien in dunne ringen
- 4 kalkoenschnitzels
- 1 blikje ananas schijven à 4 stuks, in stukjes
- 1 kuipje Boemboe voor ajam smoor Conimex
- 3 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Schil de wortel met een dunschiller en schaaf hem in dunne plakjes.
- Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
- Bak de schnitzels tussen de uien aan beide kanten bruin.
- Voeg 2 dl heet water en de boemboe toe en roer alles goed om.
- Laat het gerecht 10 minuten sudderen.
- Schep aan het einde van de kooktijd de ananas en de bosui erdoor en warm alles kort door.
- Verdeel de wortel over de bodem van een schaal, leg de schnitzels erop en verdeel de saus erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met (pandan)rijst en roergebakken boontjes.