Indonesische filet met rijst en satésaus
Snel te maken
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 450 g tuinerwten diepvries
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 schaaltjes Indonesische filets vleesvervanger, à 2 stuks 180 g
- 1 bak kant-en-klare satésaus
- 4 eetlepel(s) zoete ketjap
- 1 theelepel sambal
- 50 g gebakken uitjes potje à 100 g
Instructies
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Tuinerwten 10 minuten zachtjes koken.
- Uien en knoflook pellen en snipperen.
- In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten.
- In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en filets in 4 minuten rondom bruin en gaarbakken.
- Saus 3 minuten in magnetron (700 watt) verwarmen.
- Rijst bij uimengsel scheppen en 2 minuten meebakken.
- Tuinerwten, ketjap en sambal door rijst scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
- Met uitjes garneren en met filets en saus serveren.