Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische filet met rijst en satésaus
Snel te maken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
300
g
rijst
▢
450
g
tuinerwten
diepvries
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
2
schaaltjes
Indonesische filets
vleesvervanger, à 2 stuks 180 g
▢
1
bak
kant-en-klare satésaus
▢
4
eetlepel(s)
zoete ketjap
▢
1
theelepel
sambal
▢
50
g
gebakken uitjes
potje à 100 g
Instructions
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Tuinerwten 10 minuten zachtjes koken.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten.
In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en filets in 4 minuten rondom bruin en gaarbakken.
Saus 3 minuten in magnetron (700 watt) verwarmen.
Rijst bij uimengsel scheppen en 2 minuten meebakken.
Tuinerwten, ketjap en sambal door rijst scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
Met uitjes garneren en met filets en saus serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch