Indonesische filet met rijst en satésaus

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 450 g tuinerwten diepvries
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes Indonesische filets vleesvervanger, à 2 stuks 180 g
  • 1 bak kant-en-klare satésaus
  • 4 eetlepel(s) zoete ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 50 g gebakken uitjes potje à 100 g

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Tuinerwten 10 minuten zachtjes koken.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en filets in 4 minuten rondom bruin en gaarbakken.
  • Saus 3 minuten in magnetron (700 watt) verwarmen.
  • Rijst bij uimengsel scheppen en 2 minuten meebakken.
  • Tuinerwten, ketjap en sambal door rijst scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Met uitjes garneren en met filets en saus serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch