Ispanakka fourmasi yoghurtlu
spinazie met eieren
Ingrediënten
- 1 kg wilde spinazie
- 60 gram boter
- 2 ui in dunne 1/4 ringen
- zout zwarte peper
- 1 ½ dl kippenbouillon (van tablet)
- 4 ei
Instructies
- Kook de spinazie ± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de bladeren in grove repen.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6-7 minuten glazig.
- Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.
- Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar laat het niet verdampen.
- Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
- Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knoflookyoghurt en rijst met lamsvlees of aardappelsalade.